jueves, 10 de enero de 2013

Copyleft vs Copyright

-  Què és copyleft?
Conjunt de llicència que poden aplicar-se a creacions informàtiques ,artistiques,etc... -Què és Creative Commons?
Creative Commons   és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.


-Què és Copyright?
Són una forma de protecció proporcionada per les lleis vigents en la majoria de països per als autors d'"obres originals" incloent-hi obres literàries, dramàtiques, musicals, artístiques i intel·lectuals.         COPYRIGHT VS. COPYLEFT


Drets d'autor existeixen per protegir els autors de la documentació o el programari de la còpia no autoritzada o la venda del seu treball. El dret d'autor infereix que només amb el permís de l'autor aquestes activitats poden tenir lloc.

Copyleft, d'altra banda, proporciona un mètode per al programari o la documentació a ser modificat, i es distribueix a la comunitat, sempre que es manté lliure.

 Creative Commons:

Creative Commons: ReconeixementReconeixement (by): Que és sempre reconegui autoria de l'obra, aquesta olla servei reproduïda, distribuïda i públicament comunicada.
  Creative Commons: No ComercialNo comercial (nc): No és pot utilitzar l'obra ni treballs els derivats per un publicitats finalitats.
 Creative Commons: Sense obres derivades Obres derivades sentits, oh sense obres derivades (nd): no és pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.
 Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual, o compartir igual (sa): si s'altera o transformació l'obra, o se'n generin obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.

No hay comentarios:

Publicar un comentario